Kwaliteit beoordelen

Kwaliteit van je ice o lator beoordelen

Het eindproduct (Ice o lator) kan op schillende manieren worden beoordeeld. De jury van de Cannabis Awards gebruikt een microscoop, die 300 keer vergroot om de kwaliteit van verschillende samples te kunnen beoordelen. Hoewel de geur van de water-hasj, nooit zo sterk kan zijn als de geur van de wiet waarvan het is gemaakt, is de geur wel heel erg belangrijk. De geur moet vers en zacht zijn maar het mag nooit naar schimmel of meeldauw ruiken! Als de Iceolator van bruin naar goud kleurt, soms zelfs bijna oranje of beige is dit een teken van zuiverheid. Dit betekent niet dat donkere water-hasj niet van goede kwalitiet is. Er bestaat ook een Iceolator die paars-zwart is van hele goede kwaliteit. De minst interessante kleur is groen. Dit geeft aan dat er veel plantenmateriaal is mee gekomen! Je kan een microscoop gebruiken om je product te testen. De kristallen moeten gelijk van kleur zijn met enige mate van transparantheid. De hoogste kwaliteit water-hasj ziet er bijna uit als kaviaar, licht gekleurd en niet erg helder. Gedrukt kan het er anders uitzien.

Jammer genoeg zijn dit de meest ideale situaties. Soms zie je kleine zwarte of groene plekjes. Zwarte duiden op vervuiling door de grond dus let beter op met knippen. Groene plekjes geven aan dat er stukjes plantmateriaal zijn meegekomen, vaak het resultaat van werken met een knipmachine.

Met schone handen neem je wat gedroogde Iceolator tussen duim en wijsvinger en probeer je daar een worm van te maken door het stevig tegen elkaar aan te drukken en te rollen. Vormt er snel een worm dan kan je zeggen dat het product veel olie bevat en daardoor van betere kwaliteit is. Is het lastig een worm te vormen of lukt het helemaal niet, dan betekent dit vaak dat het plantmateriaal niet vers is of dat er iets is misgegaan met het extractie of droog process. Houd de worm tussen je vingers en breng er een vlam naartoe maar laat de vlam niet de worm raken. Kijk of het bubbelt of brandt als wierrook. Wanneer de water-hasj bubbelt, is dit een teken van versheid en puurheid.
Maar de beste test is het roken zelf. De smaak is duidelijk aanwezig en het effect ook. Geniet!