FAQ

Wat is ice o lator?
Iceolator is het eindproduct dat men overhoudt na het proces met de iceolatormachine. Iceolator is een hoogwaardig hasj product dat door het extractie proces een hoogwaardig THC-gehalte bevat.

Op welke stand moet de machine staan voor optimaal gebruik?
Op stand 1. Dus een slag naar rechts draaien. Gebruik je stand 2 om het materiaal te verwerken, dan zal de machine en de zeefzak sneller slijten. Stand 2 is om het water uit de zeefzak te centrifugeren. Om al het water eruit te krijgen, knijpt men de zak daarna nog uit.

Wat is een iceolatormachine?
De iceolatormachine is geschikt om een hoogwaardig hasj product te maken binnen een korte tijd en met weinig inspanning. De Iceomaker is dé innovatie op dit gebied.

Hoeveel knipafval kan je met de iceolatormachine verwerken?
Met de nieuwe innovatie op iceolator gebied is het mogelijk om 800 gram knipafval in een keer te verwerken.

Met welke stekker wordt de iceolatormachine geleverd?
De iceolatormachine wordt in Nederland standaard geleverd met een EU-stekker maar het is ook mogelijk een machine te bestellen met US en UK stekkers.

Hoeveel ice o lator hou ik over van 800 gram knipafval?
Dat is afhankelijk van het knipafval dat men gebruikt. Een sterke soort wiet zal ook een betere iceolator opleveren en er zal meer vanaf komen dan van een soort met weinig THC. Ook van een mindere wietoogst is het mogelijk een hele lekkere iceolator te maken. Gemiddeld kan men uitgaan van 5 procent iceolator opbrengst, wanneer het materiaal goed is uitgezocht.

Wat zijn bubble bags?
Bubble bags zijn nodig om de iceolator uit het water te filteren. Na het proces met de iceolatormachine wordt het water met de kleine en grote kristallen in verschillende grote bubble bags gegoten.

Wat heb ik allemaal nodig om het proces om iceolator te maken?

·        Temperatuurmeter, het is essentieel dat het water onder de 4 graden Celsius is.
·        De iceomaker, deze verbruikt elektriciteit en water.
·        Bubble bag
·        Zeef, om de natte iceolator doorheen te drukken zodat de iceolator goed droogt.
·        Zeefzak, de zak die in de Iceomaker machine gaat.
·        2-3 Kilo ijs om in de Iceomaker te doen.

Hoeveel draaien kan ik doen van 800 gram knipafval?
Dat hangt van het knipafval af. Hoe beter de kwaliteit van de wiet, hoe beter de kwaliteit van het knipafval en hoe beter de kwaliteit van de ice o lator.  Dus hoe meer THC op het knipafval zit, hoe meer draaien je ervan kan doen. De kwaliteit neemt wel iets af doordat er wat meer heel klein blad meekomt en er zal minder van af komen na elke draai maar je kan zelf bepalen wat voor jou nog de moeite waard is. Van goed materiaal raden we aan minimaal 4 draaien te doen.

Kan ik al het knipafval in de Iceomaker doen?
Nee, de takken moeten eerst worden verwijderd voordat men het knipafval in de knipafvalzak doet voordat deze zak in de machine gaat.  De takjes mogen de zak niet beschadigen, dus is het raadzaam alle takjes die niet kunnen buigen eruit te halen. Door het uitzoeken van het materiaal goed te doen, heeft men uiteindelijk minder werk aangezien er meer iceolator van minder materiaal afgehaald wordt.

Hoe groot moeten de ijsblokken zijn die in de machine gaan?
Het is raadzaam, blokjes ijs te gebruiken die niet te groot zijn omdat dit de levensduur van de machine beïnvloedt.

Hoeveel ijsblokken moet ik in de machine gooien?
Het is raadzaam minimaal 2,3 kilo ijsblokjes te gebruiken. Gebruik je grotere blokken, maak deze dan een stuk kleiner anders kan je de machine beschadigen. De hoeveelheid van het ijs dat je erin moet gooien is ook afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de temperatuur van het water. Je kan het water dat door de machine en de exctractiezakken is gegaan hergebruiken. Houdt er wel rekening mee dat het water dan meer geur verspreid, ook zal je het residu dat in de extractiezakken overblijft beter moet uitspoelen voordat je het eruit schraapt.

Hoe oud mag het plantmateriaal zijn voor in de Ice o maker?
Hoe verser, hoe beter! Maar probeer het materiaal niet langer dan 2 dagen te laten liggen. Als het eenmaal in de vriezer ligt, kun je het wel zo lang bewaren als je wilt voordat je ermee gaat werken.

Voor wie zijn de producten van iceolator.com geschikt?
Iceolator.com richt zich alleen om de kleinschalige thuis kweker en levert niet aan grootschalige kwekers. Het assotiment van iceolator.com is hier ook op uitgekozen. Voor grootschalig gebruik zult u niet genoeg hebben aan de kleine maat machines die iceolator.com verkoopt.