Bubble bags (extractiezakken)

Bubble bags, een noodzakelijk item voor de beste Iceolator!

Bubble bags zijn de extractiezakken die gebruikt worden  om de iceolator van het water te scheiden dat uit de Iceomaker loopt. De extractiezakken worden aangeboden in twee grotes, de 5 gallon (18,93 l) en de 20 gallon (75,71 l). Op bestelling zijn er ook nog grotere extractiezakken mogelijk om elke klant te kunnen bedienen. De onderkant van de extractiezakken bestaat een hele fijne stof in verschillende maten. De zak met de grootste gaatjes wordt aangeduid met 220mc, dit is de afvalextractiezak. Hierin wordt al het fijn plantmateriaal dat door de zeefzak is gegaan, in opgevangen. De 5 gallon extractiezak kan worden geleverd in de maten 220, 160, 120, 73 en 25mc. De 20 gallon  kan worden geleverd in de maten 220, 190, 160, 120, 90, 73, 45 en 25mc.

Welke bubble bag heb ik nodig?

Als men werkt met knipafval uit een kleine plantage is een Iceomaker voldoende en kan men de 5 gallon bubble bag gebruiken. Heeft men meer afval en werkt men met 2 of meer machines dan wordt de 20 gallon bubble bag aangeraden.

Waarom bestaan er bubble bags met verschillende grote gaatjes aan de onderkant?

De 220mc bubble bag is de afval zak en de rest van de extractiezakken worden gebruikt om de Iceolator uit het water te filteren. Elke extractiezak die men meer gebruikt dan de standaard set, de 220 en 73mc zorgt ervoor dat men een grotere variatie krijgt van verschillende groote kristallen. Hierdoor krijgt men verschillende kwaliteiten en hoe meer zakken men gebruikt hoe sneller het water door de zakken heen loopt.